A J Bootpad 2, ROCKANJE

Vraagprijs € 2.375.000 v.o.n. Bekijk alle foto's (51)

Omschrijving

Zoekt u een landgoed op toplocatie? Dan is landgoed ‘De Landerije’ hetgeen wat u zoekt! Het landgoed is gelegen naast de Tenellaplas, op 500 meter van het strand en in het mooie duingebied van Westvoorne.

Het landgoed is een officieel gerangschikt landgoed conform de natuurschoonwet 1928. Het betreft hier een opengesteld landgoed (voor de omliggende bospaden, niet voor de opstallen en direct omliggende gronden) waarvan er slechts 58 zijn in heel Zuid-Holland, wat extra fiscaal voordeel biedt.

In tegenstelling tot veel landgoederen zijn de huidige opstallen geen beschermd monument wat u de mogelijkheid biedt uw woondroom te realiseren in het duingebied.
Totale grondoppervlakte: 57.175 m² eigen grond.

HUIDIGE OPSTALLEN

De huidige opstallen bestaan uit het woonhuis, een vakantiewoning, een paardenstal en een zeer royale houten schuur. De woningen zijn aangesloten op het gasnet en riolering.

Beschrijving woonhuis:
Begane grond: woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en slaapkamer.
1e verdieping: overloop, 1 slaapkamer

Vakantiewoning:
Begane grond: woonkamer met trap, keuken en badkamer.
1e verdieping: 2 slaapkamers.

Houten schuur van ca. 276 m²

Houten paardenstal van ca. 60 m²

LIGGING:
De oprijlaan van ca. 250m meter is volledig eigendom en het onderhoud hiervan is in handen van Het Zuid-Hollands Landschap. U heeft hier dus alleen maar de voordelen van.
Naast de oprijlaan is een ruiterpad gelegen dat direct toegang biedt tot het strand.

Het object valt binnen het natura 2000 gebied; dit biedt u extra bescherming tegen geluidshinder in de omgeving en/of intensieve veeteelt.
De dichtstbijzijnde woonhuizen in de omgeving staan op minimaal 125m afstand. Op het gebied van privacy is geen betere locatie denkbaar.

De gezellige centra van Rockanje en Oostvoorne met al haar voorzieningen en horeca bevinden zich op fietsafstand.

BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN :
Op het perceel is momenteel binnen het bouwvlak ca. 262 m² bebouwd en buiten het bouwvlak bevindt zich een grote houten schuur van ca. 276 m². Op de locatie mag binnen het bouwvlak 300m² bebouwd zijn, dus zou er nog 38 m² bij mogen.
Voor het hoofdgebouw geldt dan een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 10 meter. Voor overige erfbebouwing geldt een goothoogte van 3 meter een nokhoogte van 6 meter.
Dit betekent dus dat u een woning van 2100 m³ bovengronds zou kunnen realiseren naast de schuur van 200 m² voor bijvoorbeeld het houden van paarden, of het stallen van auto’s of boten.

Mocht u besluiten tot totaalsloop van de huidige opstallen dan kan de saneringsregeling worden toegepast, in dat geval mag er maximaal 400 m² binnen het bouwvlak worden bebouwd waarbij dus een woning van 2800 m³ zou kunnen worden gerealiseerd.

FISCALE VOORDELEN:
De volgende fiscale voordelen zijn mogelijk:
– Vrijstelling van de waarde van de grond van onroerendzaakbelasting OZB
– Lagere waardering van de woning, thans WOZ-waarde € 123.000,– waardoor zeer laag eigen woning forfait voor inkomstenbelasting
– Vrijstelling van de waarde van de grond in BOX 3
– Vrijstelling vennootschapsbelasting
– Vrijstelling van overdrachtsbelasting
– Vrijstelling van schenk- en erfbelasting

Lees hele omschrijving

Kenmerken

Oplevering In overleg
Koopprijs Vraagprijs 2.375.000 v.o.n.
Woonoppervlakte 150 m2
Perceeloppervlakte 57175 m2
Aantal kamers 3 kamers
Bekijk alle kenmerken

Kenmerken

Oplevering In overleg
Koopprijs Vraagprijs 2.375.000 v.o.n.
Woonoppervlakte 150 m2
Perceeloppervlakte 57175 m2
Aantal kamers 3 kamers

Foto's

Video's

Documenten

BrochureDownloaden

Uw eigen huis verkopen?

U bent op zoek naar de beste route van “Te Koop” naar “Verkocht”. Wij adviseren u van start tot handtekening. En bieden een heldere visie op de vraagprijs, verkoopstrategie en biedingen. Dat betekent dat we u volledig ontzorgen; in de communicatie, de prijsonderhandeling, de laatste details, en eindigen met een goed koopcontract. In al deze aspecten zijn we ervaren, kennen we valkuilen en zien we altijd mogelijkheden. U geniet van de toegevoegde waarde van een authentieke, betrokken en actieve makelaar.

Verkoop uw woning bij Kolpa van der Hoek

Een eigen huis kopen?

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we alle straten en wijken. We kunnen u dan ook goed adviseren bij het zoeken naar een unieke woning, binnen uw woonwensen en woonbudget. We beoordelen samen gevonden woningen op alle relevante criteria. Als aankoopmakelaar hebben we directe lijnen met collega-makelaars, en weten we natuurlijk waar we voor u op moeten letten. Met ons aan uw zijde realiseren we samen de mooiste woonwensen.

Maak kennis met Kolpa van der Hoek