Haverlandstraat 12, Rotterdam

Onder bod Bekijk alle foto's (4)

Omschrijving

In opdracht van de Gemeente Rotterdam bieden wij, bij inschrijving, het voormalig schoolgebouw aan de Haverlandstraat 12 in Rubroek, aan de rand van Oud-Crooswijk te koop aan.

Kijkmomenten:
18 oktober 2019 14:00-15:00 uur
29 oktober 2019 14:00-15:00 uur
7 november 2019 14:00-15:00 uur

Wij verzoeken u vriendelijk uw komst aan te kondigen via email: bedrijfsmakelaars@kolpa.nl.

Digitale dossier:
Wanneer u zich bij ons aanmeldt, kunt u middels onze dataroom alle beschikbare informatie omtrent het object downloaden.

Object:
De school aan de Haverlandstraat werd in 1909 gebouwd voor lager onderwijs. Dit is ook nog steeds in de voorgevel zichtbaar op een plakkaat. Bij oorlogsbombardementen in 1940 werd een groot deel van Rubroek vernield. Alleen delen ten noorden van de Goudse Rijweg bleven behouden, waaronder ook het schoolcomplex. Na vertrek van de lagere school heeft de Lagere Tuinbouwschool zijn intrek genomen en in 1974 vond na een verbouwing de muziek- en balletschool van het Rotterdams Conservatorium zijn plek in het gebouw. De school is intensief gebruikt geweest en dat heeft zijn sporen nagelaten. De afgelopen jaren heeft het schoolgebouw leeggestaan.

De school is opgetrokken uit 3 bouwlagen onder een plat dak en gebouwd in de vorm van een corridor school. De hoofdingang, trappenhuis en de gangen van het schoolgebouw bevinden zich aan de straatzijde op het noorden. De lokalen liggen aan de zuidzijde in een zee van licht. Per verdieping zijn 4 lokalen aanwezig. Aan de achterkant van het complex bevindt zich een open binnenterrein, waar voorheen het schoolplein lag. Dit terrein is bereikbaar via twee poorten aan weerszijden van het gebouw.

De gevel van de school is opvallend door de detaillering van het metselwerk boven de vensters, de gele bakstenen speklagen die de verdiepingen markeren, de natuurstenen profilering van de hoeken en de lateien en bogen boven de ramen. De achtergevel heeft daarnaast een mooie symmetrische indeling met grote raampartijen met roedeverdeling.
Aan de binnenzijde heeft de bewoning door krakers helaas zijn sporen achtergelaten, hier zijn op enkele betegelde delen na geen authentieke details meer te vinden.

Locatie:
Het schoolgebouw is gelegen op de rand van Rubroek met Oud-Crooswijk. De ontwikkeling van Rubroek en Oud-Crooswijk gaat terug naar eind negentiende eeuw. De wijk kenmerkt zich door de oorspronkelijke bebouwing voor arbeiders, maar daarnaast werden ook statige panden gerealiseerd aan de singels voor de rijkere burgers. Een van de bekendste panden is het monumentale kantoorgebouw van Heineken aan de Crooswijksesingel.
Veel straatnamen doen daarnaast herinneren aan de vroegere kazerne van het Korps Mariniers, denk aan Schuttersveld, Excercitiestraat, Vaandrigstraat.
Rondom de school treft men veel stadsvernieuwing projecten in de vorm van 4-laags portiekappartementen uit de jaren ’80. Maar door de ontwikkelingen in het midden en hoger segment in Oud-Crooswijk verandert de wijk zo langzamerhand in trendy koffie corners, waar menig bakfiets voor de deur staat.

Vraagprijs:
Er is geen vraagprijs vastgesteld. U wordt uitgenodigd tot het uitbrengen van een bod.

Verkoopproces en inschrijving:
De verkoop vindt plaats middels verkoop bij inschrijving en onder voorbehoud van gunning. Er worden diverse kijkmomenten georganiseerd. Bij interesse kunt u contact opnemen met Kolpa Makelaars, waarna u toegang krijgt tot de dataroom. De verkoopprocedure met inschrijfformulier staat beschreven in de dataroom.

Biedingen zonder voorbehouden kunnen uitsluitend uitgebracht worden bij de notaris in gesloten envelop. De bieding dient uiterlijk op 15 januari 2020 om 12:00 uur te zijn ontvangen door of namens Mevrouw Mr H.M. Kolster, als notaris verbonden aan Schaap Advocaten Notarissen, gevestigd aan Parklaan 17, 3011 KB Rotterdam.

Biedingen ontvangen door de gemeente Rotterdam of Kolpa Makelaars BV worden niet in behandeling genomen.

Aanvaarding:
Na acceptatie onherroepelijk bod.

Onderzoeken:
Het object wordt in huidige staat opgeleverd. De gemeente Rotterdam heeft verschillende onderzoeken laten verrichten, informatie is terug te vinden in de dataroom. Alle risico’s en verantwoordelijkheden gaan met ingang van de notariele overdracht over op koper.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Rotterdam
Sectie R
Nummer 8057
Grootte 6 a 64 ca
Er wordt geleverd in vol eigendom.
Het kadastraal uittreksel maakt melding van beschikking Wet Bodembescherming.

Bestemmingsregeling:
De school valt onder bestemmingsplan Crooswijk, planstatus geheel onherroepelijk in werking,
plan datum: 30-11-2017. De bestemming is maatschappelijk met functie-aanduiding Wonen.

De gemeente zal de aanvragen om de benodigde vergunningen, ontheffingen en toestemmingen voor het gebruik als ‘wonen’ binnen haar publiekrechtelijke taken en bevoegdheden direct en welwillend behandelen.

Zakelijke lasten:
– Rioolrecht € 266,53, tarief 2019
– Waterschapslasten € 69,95, tarief 2018
– Zuiveringsheffing € 148,56, tarief 2019
– OZB € 949,58, tarief 2019
– WOZ waarde € 271.000,– (waarde peildatum 01-01-2018)

Uitgangspunten hiervoor zijn:
• Transformatieplicht naar wonen, niet zijnde huurwoningen en/of kamerverhuur
• Te realiseren woningen hebben een minimaal gemiddeld gebruiksopppervlak van 85 m2, met een ondergrens van 50 m2 gebruiksoppervlakte per woning
• De begane grond mag worden gebruikt voor maatschappelijke doeleinden
• Het object is als ‘beeldbepalend’ aangemerkt, sloop is niet toegestaan
• De koper aanvaardt ‘as is’
• Parkeren op eigen terrein is niet mogelijk, koper draagt voor eigen rekening zorg voor een binnen het parkeerbeleid passende parkeeroplossing.

De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden verleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kolpa Bedrijfsmakelaars B.V. is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM- makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen tijdens het gehele kooptraject.

Nadere informatie:
Kolpa Bedrijfsmakelaars BV
Straatweg 94
3051 BL Rotterdam

010-4226144
www.kolpa.nl
bedrijfsmakelaars@kolpa.nl

Lees hele omschrijving

Kenmerken

Oplevering In overleg
Koopprijs 1 k.k.
Perceeloppervlakte 664 m2
Bekijk alle kenmerken

Kenmerken

Oplevering In overleg
Koopprijs 1 k.k.
Perceeloppervlakte 664 m2

Foto's

Uw eigen huis verkopen?

U bent op zoek naar de beste route van “Te Koop” naar “Verkocht”. Wij adviseren u van start tot handtekening. En bieden een heldere visie op de vraagprijs, verkoopstrategie en biedingen. Dat betekent dat we u volledig ontzorgen; in de communicatie, de prijsonderhandeling, de laatste details, en eindigen met een goed koopcontract. In al deze aspecten zijn we ervaren, kennen we valkuilen en zien we altijd mogelijkheden. U geniet van de toegevoegde waarde van een authentieke, betrokken en actieve makelaar.

Verkoop uw woning bij Kolpa van der Hoek

Een eigen huis kopen?

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we alle straten en wijken. We kunnen u dan ook goed adviseren bij het zoeken naar een unieke woning, binnen uw woonwensen en woonbudget. We beoordelen samen gevonden woningen op alle relevante criteria. Als aankoopmakelaar hebben we directe lijnen met collega-makelaars, en weten we natuurlijk waar we voor u op moeten letten. Met ons aan uw zijde realiseren we samen de mooiste woonwensen.

Maak kennis met Kolpa van der Hoek