Lange Haven 142, Schiedam

Vraagprijs € 995.000 K.k. Bekijk alle foto's (54)

Omschrijving

—English see below—
In de historische binnenstad van Schiedam staat deze energie efficiënte ”Stadse Villa” met vrij uitzicht over de Lange Haven. Amper 15 meter van de plek waar deze stad ooit ontstaan is! De van oorsprong twee woningen zijn gebouwd in 1843, met destijds op de begane grond detailhandel. De twee panden zijn volledig getransformeerd tot één woning – onder creatieve begeleiding van WOON architecten Rotterdam – met uiterst bijzondere kenmerken en zeer luxe afgewerkt. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en energie efficiënte apparatuur zoals; een Samsung VRF warmtepomp, zonnecellen, infrarood verwarmingsplaten en superior isolatiemateriaal (gasgebruik in een gemiddeld jaar is slechts ca. 1.100 m3). Deze woning is uniek en absoluut het bezichtigen waard. Verhuizen naar dit adres wordt fraai wonen en stevig bezuinigen op uw energie rekening.

Begane Grond
Deze ”Stadse Villa” heeft twee voordeuren, één aan de Lange Haven 142 en één aan de Korte Dam 9. Zodra u binnenstapt staat u in een recent gerenoveerde hal waar veel ruimte is om bijvoorbeeld fietsen te parkeren en uw jas op te hangen. Er is een Verisure alarmsysteem aanwezig. De zwart stalen deuren geven een moderne en strakke sfeer. Via een deur in de staal/glas-pui komt u verder en bevindt u zich in de keuken annex eetkamer. De ruimte wordt door een vloer- en luchtverwarming verwarmd of gekoeld. De hoge plafonds geven een ruimtelijk gevoel. Over de gehele begane grond ligt een prachtige en functionele gietvloer van Senso.

De keuken heeft een kookeiland van 3,2 meter lang met veel bergruimte. De keuken is greeploos en speciaal voor deze woning gebouwd met zwart en eiken accenten. De keuken is voorzien van een Siemens oven/magnetron, een stoomoven, een bordenwarmer, een grote Miele kookplaat met ingebouwde afzuiging en een Siemens vaatwasmachine. Verder twee royale koelkasten en een aparte vriezer. Uiteraard kan de Quooker in deze fraaie keuken niet ontbreken. Het eiland en een zijkant van het eiland is voorzien van een koudgewalst RVS aanrechtblad van 3 millimeter dik en geeft plaats aan twee mensen om de kok te volgen in zijn kunsten of rustig wakker te worden met een kop koffie.

De eetkamer is half afgescheiden van de keuken en biedt ruimte voor een lange eettafel met 12 stoelen. Verscholen in een rustig hoekje van dit vertrek zit een werk/studeer plek. Achter de studeerplek bevindt zich de gang naar de andere voordeur, aan de Lange haven zijde. Aan de buitenzijde van de glas pui bevinden zich de 10 centimeter brede horizontale jaloezieën die op zonnige dagen de warmte efficiënt buiten houden en het pand verfraaien.

Souterrain
Als verrassing bevindt zich met zes traptreden naar beneden, een souterrain. Deze geeft ruimte aan twee kleine slaapkamers en een badkamer met wastafel. Achter een matglas-deur is er een douche en een toilet. De souterrainvloer is een gietvloer van Senso. De ventilatie via de aanwezige kanalen en de daglichtvoorziening in een van de slaapkamers maken dit een heerlijk stille en aangename ruimte. Het daglichtraam is voorzien van een intern rolscherm zodat de nacht desgewenst heel donker kan zijn. Vanuit het souterrain heeft u toegang tot de grote maar lage kelderruimte, prima opslag voor wijn, ski’s, kampeerspullen, kerstversiering en andere zaken.

Eerste etage
U wandelt de mooi ontworpen en gestoffeerde trap op naar de eerste etage. Achter een van de weinige binnendeuren bevindt zich hier een ruim apart z.g.n. Japans toilet. Op deze etage kijkt u naar de woonkamer en komt u ook op het dakterras. De mooie klassieke pantry op deze verdieping maakt dat u niet heen en weer hoeft te lopen naar beneden. De pantry is voorzien van een kast voor het servies, een koelkast en een spoelbak en ook weer een Quooker. Indien gewenst kan deze woonkamer ingericht worden als riante slaapkamer. De artist impression bijgevoegd in de fotopresentatie geeft een weergave van deze mogelijkheid.

Dakterras
Het dakterras is ruim 51m2 groot, gelegen op het zonnige westen en heeft een fantastisch uitzicht met veel privacy. Op het dakterras is een deur naar de extra buitenberging om uw BBQ, tuinkussens en andere zaken op te slaan. Het terras is meer dan riant en komt u zelden tegen in het centrum van een stad. Als het te warm wordt kunt u het elektrisch bedienbare zonnescherm uitzetten om te blijven genieten van de draaiende molens.

Tweede etage
Via een open trap komt u op de volgende etage waar o.a. de master bedroom is gelegen. Hier is ook een wastafel. Door de speelse indeling is de badkamer niet standaard te noemen. Er is een marmeren inloop douche van 3m2. Met een trapje komt u bij een losstaand bad, hier is tevens een apart toilet. Door de riant gestoffeerde ruimte en de oude balken in het schuine deel is de sfeer van toen behouden, de kleuren dragen bij aan de daar gecreëerde warme sfeer.

Wonen in Schiedam
Wonen in het prachtige Centrum van het Oude Schiedam waar u maar 6 kilometer van het Centrum van Rotterdam verwijderd bent. Binnen 5 autominuten bent u bij de Benelux-tunnel en dus op de snelweg. Blijft u in Schiedam dan heeft u op loopafstand een van de mooiste Theaters van Nederland, verschillende restaurants en meerdere terrasjes. Blijft u thuis dan ziet u in de zomer de oude schepen en nieuwe jachten onder de ophaalbrug passeren en kijkt u na zonsondergang vanaf het riante terras op de eerste etage naar de prachtig aangelichte Korenbeurs, het Zakkendragers Huisje of naar de grootste werkende molens van Nederland.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1843 in 2012 staaldeel aan Lange Haven en fundatie, in 2019 volledige renovatie en samenvoeging van de twee panden (bouwtekeningen zijn aanwezig);
– Woonoppervlakte ca. 231 m²;
– Inhoud ca. 985 m³;
– Energielabel A;
– Warmtepomp: Lucht verwarming en koeling op elke verdieping en begane grond door Samsung VRF luchtwarmtepomp; vloerverwarming begane grond door Remeha CV ketel (Remeha Tzerra Ace 39 C CW5 uit Q1 2020, thermostaat in te stellen via smartphone);
– Warmwatervoorziening: Tapwater uit 2 Quookers in respectievelijk de keuken en de pantry op de eerste etage, douchewater door boilers en badwater via CV ketel;
– Zonnepanelen 11 stuks, gelijk aan 18.2 m2, uit zicht geplaatste JA Solar – met een totaal vermogen van 3333 Wattpiek, omvormer SolarEdge – SE3000H – HD-Wave + WIFI-parallel geschakeld. Garantie voor 12 jaar op panelen en op de omvormer 25 jaar e.e.a. vanaf installatie datum t.w. oktober 2019. De opbrengst is per jaar circa 2.233 kWh;
– Verisure beveiliging, deurcontacten, camera’s en rooksysteem, bedieningspanelen bij beide voordeuren en op de tweede etage;
– De gehele woning is uitgerust met het Philips hue lichtsystem op elke verdieping separaat schakelbaar te gebruiken;
– In 2021 is de gehele woning aan de buitenkant geschilderd door Koeverma BV uit Schiedam een gecertificeerde onderneming gespecialiseerd in historische panden;
– In 2019 zijn alle ramen, raamkozijnen, buitendeuren en stijlen op de eerste en tweede etage vervangen. (M.u.v. de harmonicadeuren naar het terras) Het glas is HR+ en dubbel plus. Het glas op de begane grond is ook veiligheidsglas.
– Oplevering: in overleg.

Kolpa van der Hoek Makelaars Rotterdam is de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen NVM-makelaar in te schakelen om uw belangen te behartigen bij de aankoop van dit object.

Deze informatie is door Kolpa van der Hoek Makelaars B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

_________________________________________________________________________________________________

This energy efficient ”City Villa” with an unobstructed view over the Lange Haven (Large harbor) is in the historic city center of Schiedam. Barely 15 meters from the place where this city once originated! Just 10 minutes’ walk to the train station and then 15 minutes to The Hague.

The originally two houses were built in 1843, with retail on the ground floor at the time. The two buildings have been completely transformed into one home in 2020- under the creative supervision of WOON architects Rotterdam – with extremely special features and a very luxurious finish. High-quality materials and energy-efficient equipment have been used such as a Samsung VRF heat pump, solar cells, infrared heating plates and superior insulation material.
This house is unique and worth a visit.

Ground floor
This ”City Villa” has two front doors, one at Lange Haven 142 and one at Korte Dam 9. As soon as you step inside you are in a hall where there is plenty of space to park bicycles and hang your coat. There is a Verisure alarm system. The black steel and glass doors give a modern and sleek atmosphere. You go through a door in the steel/glass front, and you will find yourself in the large kitchen-cum-dining room. The room is heated or cooled by floor and air heating. The high ceilings give a spacious feeling. There is a beautiful and functional Senso cast floor over the entire ground floor.

The kitchen has a cooking island of 3.2 meters long with plenty of storage space. The kitchen is built especially for this house with black and oak accents. The kitchen is equipped with a Siemens oven/microwave, a steam oven, a plate warmer, a large Miele hob with built-in extraction and a Siemens dishwasher. Furthermore, two large refrigerators and a separate freezer. Naturally, the Quooker cannot be missed in this beautiful kitchen. The island and one side of the island are equipped with a cold-rolled stainless-steel countertop of 3 millimeters thick and provide space for two people to follow the cook in his arts or to wake up quietly with a cup of coffee.

The dining room is semi-separated from the kitchen and offers space for a long dining table with 12 chairs. Hidden in a quiet corner of this room is a work/study area. Behind the study area is the hallway to the other front door, Lange haven side. On the outside of the glass front are the 10-centimeter-wide horizontal blinds that efficiently keep the heat out on sunny days and beautify the building.

Basement
As a surprise, there is a basement with six steps down. This gives space to two small bedrooms and a bathroom with sink. Behind a frosted glass door there is a shower and a toilet. The basement floor is a Senso cast floor. The ventilation through the existing ducts and the daylight supply in one of the bedrooms make this a wonderfully quiet and pleasant space. The daylight window is equipped with an internal roller screen so that the night can be very dark if desired. From the basement you have access to the large but low cellar space, excellent storage for wine, skis, camping equipment, Christmas decorations and other items.

First floor
You walk up the beautifully designed and upholstered stairs to the first floor. Behind one of the few interior doors is a spacious separate so-called. Japanese toilet. On this floor you look at the living room and you also reach the first-floor roof terrace. The beautiful classic pantry on this floor means that you do not have to walk back and forth downstairs for a fresh thee. The pantry is equipped with a cupboard for the crockery, a refrigerator, a sink and a Quooker. If desired, this living room can be furnished as a spacious bedroom. The artist impression shown in the photo presentation illustrates this possibility.

Roof terrace
The roof terrace is over 51m2, located on the sunny west and has a fantastic view with lots of privacy. On the roof terrace is a door to the extra outdoor storage room to store your BBQ, garden cushions and other things. The terrace is more than spacious, and you rarely come across it in the center of a city. If it gets too hot, you can turn off the electrically operated awning to continue enjoying the largest spinning mills in the world.

Second floor
Via an open staircase you reach the next floor where, among other things, the master bedroom is located. Due to the playful layout, the bathroom cannot be called standard. There is a marble walk-in shower of 3m2. A small staircase leads to a freestanding bath and a separate toilet. The spaciously upholstered space and the old beams in the sloping part preserve the atmosphere of that time, the colors contribute to the warm atmosphere created there.

Kolpa van der Hoek Sotheby’s International Realty is the seller’s agent. We advise you to engage your own NVM broker to represent your interests when purchasing this object.

This information has been compiled with due care by Kolpa van der Hoek Sotheby’s International Realty. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.

Lees hele omschrijving

Kenmerken

Aanvaarding in Overleg
Datum laatste wijziging 2023-09-22 10:40:37
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 995.000 k.k.
Bouwjaar 1843
Dak Overig
Isolatievormen Volledig Geisoleerd, Driedubbel Glas, Hr Glas
Energielabel A
Vervaldatum energielabel 2030-07-16
Plaats Schiedam
Postcode 3111 Ck
Ligging aan Water, in Centrum, in Woonwijk
Soorten warm water Cv Ketel, Vloerverwarming Geheel, Warmtepomp, Cv Ketel, Elektrische Boiler Eigendom
Parkeer faciliteiten Openbaar Parkeren, Betaald Parkeren, Parkeervergunningen
Woonoppervlakte 231 ㎡
Perceeloppervlakte 54 ㎡
Gebouwgebonden buitenruimte 51 ㎡
Inhoud 985 ㎥
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Aantal badkamers 2
Type Geen Tuin
Bekijk alle kenmerken

Kenmerken

Overdracht
Aanvaarding in Overleg
Datum laatste wijziging 2023-09-22 10:40:37
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 995.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar 1843
Dak Overig
Isolatievormen Volledig Geisoleerd, Driedubbel Glas, Hr Glas
Energielabel A
Vervaldatum energielabel 2030-07-16
Locatie
Plaats Schiedam
Postcode 3111 Ck
Ligging aan Water, in Centrum, in Woonwijk
Uitrusting
Soorten warm water Cv Ketel, Vloerverwarming Geheel, Warmtepomp, Cv Ketel, Elektrische Boiler Eigendom
Parkeer faciliteiten Openbaar Parkeren, Betaald Parkeren, Parkeervergunningen
Oppervlakte en ligging
Woonoppervlakte 231 ㎡
Perceeloppervlakte 54 ㎡
Gebouwgebonden buitenruimte 51 ㎡
Inhoud 985 ㎥
Indeling
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Aantal badkamers 2
Tuin
Type Geen Tuin

Foto's

Video's

Plattegronden

Documenten

BrochureDownloaden

Uw eigen huis verkopen?

U bent op zoek naar de beste route van “Te Koop” naar “Verkocht”. Wij adviseren u van start tot handtekening. En bieden een heldere visie op de vraagprijs, verkoopstrategie en biedingen. Dat betekent dat we u volledig ontzorgen; in de communicatie, de prijsonderhandeling, de laatste details, en eindigen met een goed koopcontract. In al deze aspecten zijn we ervaren, kennen we valkuilen en zien we altijd mogelijkheden. U geniet van de toegevoegde waarde van een authentieke, betrokken en actieve makelaar.

Verkoop uw woning bij Kolpa van der Hoek

Een eigen huis kopen?

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we alle straten en wijken. We kunnen u dan ook goed adviseren bij het zoeken naar een unieke woning, binnen uw woonwensen en woonbudget. We beoordelen samen gevonden woningen op alle relevante criteria. Als aankoopmakelaar hebben we directe lijnen met collega-makelaars, en weten we natuurlijk waar we voor u op moeten letten. Met ons aan uw zijde realiseren we samen de mooiste woonwensen.

Maak kennis met Kolpa van der Hoek