Sint Catharijnehof 12, BRIELLE

Verhuurd Bekijk alle foto's (38)

Omschrijving

Brielle – St. Catharijnehof 12 – “De Provoost”

In het centrum achter de Brielse Dom gesitueerd uniek monumentenpand. De woning is ruim, vrijstaand en heeft een hofje/binnenplaats in het midden, heeft 2 slaapkamers, 2 badkamers, ruime woonkamer met gashaard en 2 zitgelegenheden, eetkamer met tv hoek en een ruime keuken. Op de gehele 1ste verdieping is de slaapkamer met badkamer, kleedkamer gesitueerd. Het pand is omstreeks 1668/69 gebouwd als militaire gevangenis en is in de jaren 1968-1970 geheel gerestaureerd waarna het o.a. als “oud archief” heeft dienst gedaan.
De totale grondoppervlakte is 350 m2. Indien gewenst is er ook een parkeerplaats op eigen terrein aanwezig.

Pand omvat thans:
Begane grond:
Entree met marmeren vloer en werkkast.
Kantoor (Crijgsraads-Camer 375×410) met houten vloer en originele inbouwkasten.
Eetkamer (410×540) met plavuizenvloer en monumentale schouw met tegeltableau.
Officierscamer (325×540) met L-vormige keukeninrichting v.v. koffieautomaat, combi-oven, koel-vriescombinatie, 5 pits inductiekookplaat, rvs afzuigkap en een vaatwasser.
(325×500) van de “provoost-geweldige”.

-1/2 verdieping:
Trapje naar garderobekamer (325×500) met vaste kasten en kast met waskom. Aparte badkamer met inloopdouche en wastafel, aparte waskamer met de opstelplaats voor de wasmachine en de droger.

Vanuit de keuken:
Passage met tegelvloer, schoon metselwerk, IJsselsteen-wanden en dames- en herentoilet. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de binnenplaats.
woonkamer (475×1165) met 2 zithoeken, waarvan 1 met tv en de andere met een sfeervolle gashaard.

1 1/2 verdieping:
Opkamer, deze kamer is in gebruik als royale slaapkamer met zithoek.

1e verdieping:
Slaapkamer met badkamer, kleedkamer en toilet. De badkamer is v.v. een inloopdouche met glazen deur, ligbad en wastafel met dubbele waskom. De kleedkamer is v.v. vaste kasten en een apart toilet. De nok is hoog en v.v. originele balken.

De binnenplaats/hofje is bestraat met IJsselsteentjes en heeft een afgesloten toegangspoort naar de straat.

Het geheel is zorgvuldig gerestaureerd waarbij veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Een deel van de aangebrachte tegels is eigendom van het Trompmuseum.
Er is een onderhoudscontract met de Monumentenwacht.

Minimale huurperiode 6 maanden.

ALGEMENE INFORMATIE:
alle huurprijzen zijn per maand en exclusief energie, water, tv-aansluiting en plaatselijke belastingen, tenzij anders vermeld;
een waarborgsom is verschuldigd van een maandhuur;

Lees hele omschrijving

Kenmerken

Oplevering In overleg
Huurprijs € 2.500 per maand
Woonoppervlakte 330 m2
Perceeloppervlakte 350 m2
Aantal kamers 6 kamers
Bekijk alle kenmerken

Kenmerken

Oplevering In overleg
Huurprijs € 2.500 per maand
Woonoppervlakte 330 m2
Perceeloppervlakte 350 m2
Aantal kamers 6 kamers

Foto's

Uw eigen huis verkopen?

U bent op zoek naar de beste route van “Te Koop” naar “Verkocht”. Wij adviseren u van start tot handtekening. En bieden een heldere visie op de vraagprijs, verkoopstrategie en biedingen. Dat betekent dat we u volledig ontzorgen; in de communicatie, de prijsonderhandeling, de laatste details, en eindigen met een goed koopcontract. In al deze aspecten zijn we ervaren, kennen we valkuilen en zien we altijd mogelijkheden. U geniet van de toegevoegde waarde van een authentieke, betrokken en actieve makelaar.

Verkoop uw woning bij Kolpa van der Hoek

Een eigen huis kopen?

Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we alle straten en wijken. We kunnen u dan ook goed adviseren bij het zoeken naar een unieke woning, binnen uw woonwensen en woonbudget. We beoordelen samen gevonden woningen op alle relevante criteria. Als aankoopmakelaar hebben we directe lijnen met collega-makelaars, en weten we natuurlijk waar we voor u op moeten letten. Met ons aan uw zijde realiseren we samen de mooiste woonwensen.

Maak kennis met Kolpa van der Hoek