Bod uitbrengen op huis: wat is de beste strategie?

Een bod uitbrengen op een huis en benieuwd wat daarvoor de beste strategie is? Een bod doen op een huis is een spannend spel, tussen u en de verkoper. Met een paar handige tips kunt u een slim bod doen, waarmee u meer kans heeft om de woning te kunnen kopen. We laten u een paar voorbeelden zien, om de kans zo groot mogelijk te maken dat de verkoper het bod zal accepteren.

Bod doen op een huis: 3 praktische tips

Een bod doen op een huis? Met deze handige tips stelt u het huis onder bod en maakt u zoveel mogelijk kans op acceptatie door de verkoper:

  • Zorg voor een goede voorbereiding
  • Geef een argument bij uw bod
  • Onderhandel over meer dan de prijs

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is bijvoorbeeld belangrijk om niet meer te bieden dan u kunt betalen, bijvoorbeeld door eerst uw maximale hypotheek te berekenen. Denk bovendien na over wat u maximaal wilt betalen voor de woning, door rekening te houden met de maandlasten waar dit toe leidt.

Tip: wij kunnen u als aankoopmakelaar helpen een goed bod uit te brengen op een huis. Wij weten wat de woning écht waard is. We bekijken de WOZ-waarde en weten voor welke bedragen vergelijkbare woningen in dezelfde buurt zijn verkocht.

Geef een argument bij uw bod

Het bod op een huis kracht bij zetten? Het is een goed idee om het bod te beargumenteren. Breng het bod in combinatie met een paar argumenten, bijvoorbeeld over uw eigen financiële situatie.

Benieuwd naar een voorbeeld bod voor een huis? Geef bijvoorbeeld het volgende aan: “Ik kom in de buurt van wat ik maximaal kan besteden, dus wil een openingsbod doen van €250.000,-”

De kans is groot dat er een onderhandeling ontstaat, vooral als er wat ruimte bestaat tussen het openingsbod dat u doet en wat u maximaal voor de woning wilt betalen. Geef bij het eindbod aan dat u niet verder kunt gaan dan dat, bijvoorbeeld omdat u ook kosten moet maken voor de nieuwe keuken, nieuwe badkamer of een andere vloer.

Onderhandel over meer dan de prijs

Vindt u het lastig om over de prijs te onderhandelen of lijkt er weinig ruimte tot onderhandeling te zijn? Onderhandel dan over meer dan de prijs voor de woning. Soms is het mogelijk om voordelig gordijnen of vloerbedekking over te nemen. In andere gevallen is de opleveringsdatum bespreekbaar, bijvoorbeeld door nog even te wachten of juist snel in de woning te kunnen trekken. Het zijn belangrijke mogelijkheden voor de onderhandeling, waarover we u graag adviseren.

Het beste bod uitbrengen op een huis

Het beste bod uitbrengen op een huis of benieuwd naar onze andere diensten? We helpen u uw woning te verkopen en staan u als koper bij met slimme adviezen, handige tips en bijvoorbeeld uitleg over inhoudelijke zaken als het appartementsrecht.

Benieuwd wat we in Rotterdam en Voorne-Putten als makelaar voor u kunnen betekenen? Bel ons kantoor in Rotteram op nummer 010 422 61 44, ons kantoor in Oostvoorne op 0181 48 4000 stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. Tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*